Garda-Benkő

GARDA ZSUZSA és BENKŐ ZSOLT 2007 óta zenél együtt. Akkor találkoztak egy fesztiválon, ahol mindkettejük akkori bandája játszott. Hirtelen ötlettől vezérelve Zsuzsa zenésztársai felhívták a színpadra Zsoltot. Ebből aztán több, mint másfél évtized együtt zenélés, megannyi sikeres fellépés, turné és két lemez (Ezüst és Holdpillangó) kerekedett. Magyarország egyik legjobb blues gitárosa és rock-blues női énekese most már ritkábban játszik együtt, így különleges pillanat lesz őket újra egy színpadon látni.

BENKŐ ZSOLT blues történetileg alapvető zenekarokban játszott, ilyen például Ferenczi György és a Herfli Davidson, Sonia és a Sápadtarcúak, Stuff, Traff-X, Benkő Zsolt és a Bluesrivers, Petra Börnerova Band. Jelenleg többek közt a Harakyru Band és a Thomastik Emlékzenekar gitárosa. A fiával alapított Jack Don't Come zenekar is nagy kreatív energiával bír. 2017 óta aktív tagja a Hangszer a kézbe országjáró ismeretterjesztő projektnek. Rendszeresen hívják vendégművésznek, illetve jammekbe közreműködőnek, műsorvezetőnek. A Zsámbéki Blues Piknik egyik főszervezője. Több stílus keveredik játékában, a blues, funky, jazz mellett időnként country vagy rock is előfordul. Tanít, hangszer bemutatókat tart és van egy blues történeti előadása, valamint egy önálló estje. A szakma elismert és közismert szereplője.

GARDA ZSUZSA '96 óta az egyik legerőteljesebb hangú női rock-blues énekesnő az országban. Bár háttérénekesként rengeteg híresség mögött énekelt, mégis rock/blues énekesnőként ismeri a szakma és a „zsűri". Hiteles, erőteljes, tiszta hangjától sokan borzongtak már.
Pályáját a Görögtűz és a Janis Joplin emlékzenekar frontembereként kezdte.

­