HARAKYRU BAND

A 2000-es évek elején alkalomszerűen összeállt csapat, 2007-ben kezdett rendszeresen játszani klubokban, pub-okban Budapesten. A változó tagság egy idő után állandóra váltott: Radovics “Kyru” László-ének, Horváth Mihály-szájharmonika, Kepes Róbert-basszusgitár, Móré Attila-dob, Benkő Zsolt-gitár.
2011-ben, Kepes Róbert tragikus hirtelenségű halála egy időre megbénította a zenekart. 2013-tól Tomor Barnabás érkezett a basszusgitáros pozícióba, majd 2015-től Horváth Mihály nélkül játszik a jelenlegi négyes felállás.

Műsoron feldolgozások szerepelnek sok egyedi megoldással, két egyforma koncertet még nem adtak. Ezt és a magas szintű helyenként virtuóz jellegű improvizációkat nevezik meg különlegességként legtöbbször a koncertlátogatók velük kapcsolatban. A blues kedvelő közönség találkozhatott velük már Pakson, Révfülöpön, Zsámbékon, Jászberényben, Békéscsabán, Komlón több alkalommal is.

Mindannyian játszanak más produkciókban is, mégis nagy összhangban van a csapat. Kyru klasszikusnak számító rock-soul-blues hangja jól fogja össze Tomor Barnabás nagyszerű basszus szólóit vagy Móré Attila kifinomult és ötletes dobolását vagy Benkő Zsolt energikus blues futamait!

Több alkalommal volt vendégük Németh Károly a legendás Mini együttes billentyűse. Szintén több alakalommal volt vendégük Zsolt fia, Benkő Máté, aki az újabb generáció magas technikai felkészültségével, új látásmódjával teszi izgalmassá zenéjüket.

Egy különleges produkció, ahol a négy muzsikus közötti energiák áramlása áll a középpontban, ami a közönség számára élményt jelent!

 

­